Orkest

Het Rotterdams Studenten Orkest bestaat uit studenten en jonge professionals van 17 t/m 35 jaar. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die in een gezellig orkest willen spelen. We nodigen je uit om een keer te komen kijken en mee te spelen! Elke dinsdag repeteert het orkest van 19:30 tot 22:00 onder leiding van Coen Huisman. Het repertoire van het RSO varieert van romantiek/klassiek tot enkele moderne stukken. In het verleden hebben we onder andere gespeeld van Dvořák, Beethoven, Schumann, Sibelius, Wagner, maar ook muziek uit films en  musicals.


Coen Huisman

Sinds februari 2013 staat het Rotterdams Studenten Orkest onder leiding van Coen Huisman. Hij begon op jonge leeftijd met het spelen van piano en diverse koperinstrumenten. Tijdens zijn studie wiskunde aan de Universiteit Leiden speelde hij als hoornist in talloze studentenorkesten en trok zijn belangstelling richting het vak van dirigent. In 2010 tot en met 2014 studeerde hij orkestdirectie op Codarts bij Hans Leenders. Coen sloot zijn studie af met een indrukwekkende uitvoering van Pétrouchka van Igor Stravinsky.

Geschiedenis

Het Rotterdams Studenten Orkest (RSO) is opgericht in 2011 door een aantal enthousiaste studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ondanks dat er wel een orkest was waar studenten welkom waren om in mee te spelen (Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest, RJSO), was er op dat moment geen écht studentenorkest. Om daar verandering in te brengen, is in samenspraak met de vereniging RJSO en met hulp van de Erasmus Universiteit hard gewerkt aan de officiële geboorte van het RSO op 13 februari 2012.

Bestuur 2020/2021

Remco

Remco Peter

Voorzitter
Tijmen

Tijmen van Ree

Secretaris
Myrna

Myrna Aulia

Orkestchef
RSO Logo (square)

Alexander Mol

Penningmeester
RSO Logo (square)

Yvette Tjon Ka Jie

PR chef