Orkest

Het Rotterdams Studenten Orkest bestaat uit studenten en jonge professionals van 17 t/m 35 jaar. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die in een gezellig orkest willen spelen. We nodigen je uit om een keer te komen kijken en mee te spelen! Elke dinsdag repeteert het orkest van 19:30 tot 22:00 onder leiding van Coen Huisman. Het repertoire van het RSO varieert van romantiek/klassiek tot enkele moderne stukken. In het verleden hebben we onder andere gespeeld van Dvořák, Beethoven, Schumann, Sibelius, Wagner, maar ook muziek uit films en  musicals.

Activiteiten

Het RSO draait natuurlijk niet alleen maar om muziek! We gaan elk seizoen op studieweekend binnen Nederland en we gaan om het jaar op een buitenlands tournee. Onze vereniging heeft geen ontgroening zoals andere studenten-verenigingen, maar we hebben wel een intro-dag met spelletjes, speeddating, eten en drinken. Daarnaast organiseren we elk seizoen veel gezelligheid, zoals bonte avonden, borrels, concert-bezoeken, bordspelavonden, etentjes en natuurlijk het jaarlijkse Kerstgala! Na elke repetitie op dinsdag zijn we te vinden in onze stamkroeg De Haagse Bluf. Kortom: RSO is super gezellig!

Geschiedenis

Het Rotterdams Studenten Orkest (RSO) is opgericht in 2011 door een aantal enthousiaste studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ondanks dat er wel een orkest was waar studenten welkom waren om in mee te spelen (Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest, RJSO), was er op dat moment geen écht studentenorkest. Om daar verandering in te brengen, is in samenspraak met de vereniging RJSO en met hulp van de Erasmus Universiteit hard gewerkt aan de officiële geboorte van het RSO op 13 februari 2012.

Coen Huisman

Sinds februari 2013 staat het Rotterdams Studenten Orkest onder leiding van Coen Huisman. Hij begon op jonge leeftijd met het spelen van piano en diverse koperinstrumenten. Tijdens zijn studie wiskunde aan de Universiteit Leiden speelde hij als hoornist in talloze studentenorkesten en trok zijn belangstelling richting het vak van dirigent. In 2010 tot en met 2014 studeerde hij orkestdirectie op Codarts bij Hans Leenders. Coen sloot zijn studie af met een indrukwekkende uitvoering van Pétrouchka van Igor Stravinsky.

Bestuur 2022-2023

RSO Logo (square)

Inge Goedhart

Voorzitter
RSO Logo (square)

Kim Nieuwland

Contactpersoon RJSO
RSO Logo (square)

Daniela A. Urbina Bodrina

PR chef & Secretaris
RSO Logo (square)

Jeroen Verhorst

Peningmeester

Commissies

Activiteiten

De activiteitencommissie organiseert verschillende activiteiten voor de leden. Denk aan spelletjes, films, bezoeken van concerten en borrels.

Programma

De programmacommissie bedenkt een haalbaar en interessant muzikaal programma voor het volgende seizoen. In samenwerking met het bestuur organiseren ze ook audities voor solisten.

Media

De mediacommissie maakt al het beeldmateriaal dat het RSO gebruikt. Denk hierbij aan het maken van posters, filmpjes, foto's en social media posts.

Bladmuziek

De bladmuziekcommissie zorgt dat er extra bladmuziek geprint is zodat nieuwe leden en invallers (en vergeetachtige leden!) altijd een kopietje kunnen lenen.

Concerten

De concertcommissie regelt het (ver)plaatsen van stoelen, instrumenten, lessenaars, podiumonderdelen en krukken. Ze stellen ook een schema op zodat ieder orkestlid een keertje aan de beurt komt om mee te helpen sjouwen.

Koek en zopie

Misschien wel de belangrijkste: de koek en zopie-commissie is verantwoordelijk voor koekjes, thee en koffie tijdens de pauze. Zonder deze commissie zouden onze repetities een stuk minder aangenaam zijn!

Tournee

De tourneecommissie organiseert elke twee jaar een reis naar het buitenland om daar te oefenen en concerten te geven. De eerstvolgende tournee is 2024!

Jubileum

De Jubileumcommissie bedenkt en helpt mee met het organiseren van evenementen voor onze jubilea.