Rotterdams Studenten Orkest (RSO)

Een gezellig orkest voor studenten & jonge professionals.

Zomerconcert 2019 – Erasmus Paviljoen
Het Rotterdams Studenten Orkest ontmoet Oude Bekenden.
In samenwerking met zangeres Tinka Pijpker en componist Amba Klapwijk heeft het RSO een prachtig zomerprogramma in elkaar gezet met Berlioz – Les Nuits d’Ete, Schumann 3e Symfonie en Amba Klapwijk – Vijf Miniaturen.

Het RSO is een symfonieorkest voor studenten en jonge professionals uit Rotterdam en omstreken. Wij zijn enthousiaste en muzikale studenten en oud-studenten die samen klassieke muziek spelen. Een hechte en open-minded groep die nieuwe leden met open armen verwelkomt. Ook veel internationale studenten vinden hun weg naar het RSO, en spelen één of meer seizoenen met ons mee. Iedereen is bij ons van harte welkom!

Elk seizoen spelen we één of meerdere concerten. We werken regelmatig samen met professionele solisten. Na elke repetitie is er de mogelijkheid om gezellig met elkaar iets drinken in onze stamkroeg: de Haagse Bluf!

Speel mee!

Wil je naast je studie of baan lekker muziek maken en nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan met ons meespelen!

Open repetities vinden plaats bij aanvang van het nieuwe seizoen, elk half jaar vanaf september of februari. Geïnteresseerden kunnen komen meespelen bij het orkest. Daarbuiten kan een afspraak met onze orkestchef Myrna gemaakt worden via contact.

Onze volgende open repetities: Aug/Sep 2019

Zet in je agenda:

  • Dinsdag 27 augustus (19:30 – 22:00)
  • Dinsdag 3 september (19:30 – 22:00)

Kom gerust en vrijblijvend langs om mee te spelen. Stuur voordat je komt even een mailtje naar info@nu-rso.nl. Ook buiten onze open repetities om kun je altijd mailen om een keertje mee te komen spelen.

Tot dan!

Repetitielocatie:

Doopsgezinde Gemeente Rotterdam
Noordmolenwerf 1
3011 AK Rotterdam

Deze locatie is zeer eenvoudig te bereiken via openbaar vervoer:

  • Trein: Rotterdam Centraal of Rotterdam Blaak (Vanaf daar 10 min. lopen)
  • Metro of tram: halte Stadhuis (2 min. lopen)
  • Tram 7 of 8: halte Pompenburg (2 min. lopen)